Monday, September 12, 2016

2016

Happy 2016!!! Nanti aku hupdate ye. Stay tuned.

Friday, October 23, 2015

2015 lah weh!

Halluuu Assalamualaikum! Hai bloggerzz semua. Apa khabar? Tah ada orang nak baca ke tak ni. Haha.. Lama juga aku tak hupdate blog ni. Well said, blogger actually semakin dilupakan.. Sebab banyak lagi tempat luahan rasa dan kata di mediaso lain. Dah tahun 2015 dah ye? So that means aku dah ada dalam dunia blogger ni selama 5 tahun! Wow! Hahaha.. So sepanjang 5 tahun ni, sungguh banyak suka duka yang berlaku.. Penceritaan lebih mendalam tak perlulah aku nak ceritakan.. Cukuplah sekadar aku sahaja yang mengetahui. Alhamdulillah, sekarang aku berpacaran dengan seorang gadis yang bernama Nurul Fatihah. Beliau seorang yang sangat berdedikasi terhadap pelajaran, hidup dan juga agama. That is why aku amat respek dengan minah ni. Dan aku sangat berharap semoga dia adalah cinta terakhir aku selamanya. InsyaAllah. Ohya, masih ingat lagi posting aku mengenai kak ozlynn? Tak silap tahun 2011 punya cerita. Masa tu aku punya la minat gila dengan dia ni. And now Alhamdullillah.. Dapat juga aku berjumpa dengan beliau selalu.. Ini pun sebab aku dapat join club encik shuben beliau, iaitu Abang Johan. And aku berharap keluarga Hanania sentiasa dimurahkan rezeki dan kebahahagian berterusan! Amin!

Sunday, July 6, 2014

Masih.

2014, dan aku masih belum mampu berkarya.
Menaip seribu kata.
Yang terpahat di minda.
Mungkin suatu masa,
Kan ku kunjung jua.
Persinggahan sementara,
Untuk meluah rasa.

Friday, November 22, 2013

Pengakhiran kisah......

november menjelma kembali. namun ianya hadir dengan penuh rasa berduri. yang tidak pernah mengenal jati diri. dan tamatlah kisah cinta aku dengan si dia. yang di mana, tidak begitu bagus endingnya. apa yang boleh aku ucapkan, semoga berbahagia dengan pilihan hati kau. dan selamat bertunang aku ucapkan. memang, aku sedar, yang aku ni seakan macam loser.tapi hakikatnya, kenyataan itu yang aku harus telan sepahitnya dan juga sedalam, dalamnya. apa nak buat? orang dah tak sudi. tak perlu merayu simpati lagi.

benar, kadang-kala aku rasa amat sunyi, namun aku kena kuatkan semangat.. menempuh segalanya ini berseorangan.....

semoga berbahagia cinta hatiku yang dulunya miliku...

Aqil Afifi.
Pendamba cinta setia.

Sunday, October 27, 2013

tragedi oktober

kadang-kadang, manusia tidak pernah menyedari kesilapan mahupun kealpaan yang sering melandai diri. macam tu juga dengan aku. diatas kebodohan serta kenaifan berbahasa, aku kehilangan seseorang yang dahulunya sering aku panggil sayang. namun sayang itu sekarang sudah hilang entah kemana. namun atas dasar mempercayai ketentuan tuhan, aku relakan ianya pergi. namun aku tidak membiarkan ianya terus pergi, namun tetap mensisipkan, doa, agar ianya datang kembali membawa harapan yang bisa membahagiakan diri. keeegoan nyata menutupi segalanya. dia ego. aku pun ego. makanya menjadi duri dalam santapan setiap perhubungan. aku gagal. gagal mengawal, namun ada juga aku berfikir, namun bukan sejenak. mengapa? perpisahan sentiasa menghantui diriku? adakah ianya akan senantiasa menghantui sejenak mahupun seketika diriku? Tuhan. bantu aku. aku yang manusia lemah lagi hina. tatkala muda lupa dengan keindahan dunia. pimpin aku kembali.yang sudah lalai seketika. bantu aku dalam mencari cintamu, dan juga cinta darinya, si dia. yang bernama.. elina..

Tuesday, August 20, 2013

Bosan

assalamulaikum dan salam sejahtera. Hari ini hari rabu, so that mean hari ini hari ke3 aku bekerja dalam minggu ni. erm bosan juga sebenarnnya sebab takde kerja nak buat. so arini aku just online dan on instagram. aish pishang teroxx ni. ahaha. kbye

Sunday, August 18, 2013

selamat hari raya 2013!

assalamualaikum wbtdan salam sejahtera! selamat hari raya fellas! amaciam raya? ada best? erm syukur alhamdulillah, walaupun raya tahun bagi aku tak berapa nak meriah, but its okay lah. best juga. erm actually dalam masa beberapa bulan ni, banyak juga cerita yang berlaku.

antaranya, hari raya nilah kan. yang lainnya, motor aku, si lengy tu dah selamat keatas tangan owner baru. takpelah, maybe dah takde rezeki aku kot nak pakai motor tu. well whos know aite? erm antara cerita lainnya, aku dan Elina dah menjumpai jalan masing2. takpe jugalah kan? dah takde jodoh nak buat macam mana. semuanya atas ketentuan ilahi. aku redho sahaja apa jua hendaknya. erm.

entahlah, makin lama, aku makin rasa macam takde life. macam takde mood. semuanya hilang. terbang macam tu sahaja. mungkin juga ini semua ujian ALLAH semata. Dia hendak menguji sejauh mana kekuatan diri aku barangkali. takpe jugalah, aku just tabah menerima semua dugaan ini. well said, itu sahaja kot cerita aku kali ni. malas nak cerita lelebih, fefeling pulak en. hee kbye fellas!